Takaisin sisällysluetteloon

Optimoidussa johtajuudessa on kyse siitä, että johtaja kehittää kaikkia käytettävissään olevia johtamisen työkaluja ja saa tunneälyn avulla käyttöönsä laajemman kirjon erilaisia johtamistyylejä.

 

Johtajat, jotka menestyvät tunneälyn osa-alueilla, osaavat sujuvammin vaihtaa tyylistä toiseen ja mukautua tilanteisiin tehokkaammin. Tämä taito mahdollistaa johtajille minkä tahansa Golemanin kuuden johtamistyylin —Visionäärinen, Valmentava, Yhteisöllinen, Demokraattinen, Tavoitteellinen tai Käskevä — soveltamisen tavalla, joka resonoi heidän tiiminsä kanssa. Tämä mukautumiskyky muuntaa jokaisen tyylin tehokkaaksi työkaluksi, kun halutaan edistää sitoutumista ja menestyä.

Golemanin johtamistyylit ovat tulos laajasta kolmen vuoden tutkimuksesta, johon osallistui yli 3 000 johtajaa. Nämä tyylit ovat tehokkaimpia, kun niitä sovelletaan tilanteen mukaan. Näin mahdollistetaan johtajille dynaaminen ja joustava lähestymistapa, joka reagoi tiimien ainutlaatuiseen tunnetilaan. Näin toimimalla johtajat varmistavat, että kukin tyyli ei ole ainoastaan tehokas, vaan saa myös aikaan pysyvän, positiivisen vaikutuksen.

Flowers

Ohessa on Golemanin kuuden johtamistyylin opas:

  1. Tutustu ensin taulukkoon tunnistaaksesi tyylit, mukaan lukien jokaisen johtamistyylin positiiviset ja negatiiviset puolet.
  2. Seuraavaksi mieti, miten kukin tyyli sopii eri organisaation olosuhteisiin.
  3. Ja lopuksi pohdi, miten voit edelleen monipuolistaa johtajuustyökalujesi valikoimaa mukauttamalla tietoisesti käyttäytymistäsi eri johtamistyylien suuntaan.

 

Lataa PDF-muodossa tästä

Flowers

Mitä korkeammat vastaavuusprosentit johtaja saa Optimoidun johtajuuden neljällä tunneälyn osa-alueella, sitä helpommin ja joustavammin hän voi vaihtaa johtamistyylien välillä sekä ymmärtää, missä ja milloin tiettyä tyyliä on parasta käyttää.

Mieti:

  • Minkä johtamistyylin hallitset parhaiten?
  • Mitä johtamistyyliä sovelsit viime viikolla?
  • Onko sinulla luonnollinen mieltymys yhteen tyyliin? Vai siirrytkö tietoisesti eri tyylien välillä?

Viitteet

Goleman, D., Boyatzis, R. E., & McKee, A. (2002). Primal leadership: Realizing the power of emotional intelligence. Harvard Business Review Press.

 

Takaisin sisällysluetteloon